Goed geïnformeerd

Een verblijf kopen of verkopen?

1. Informeer je eerst goed vóór je koopt, vermijd teleurstelling!

Ga nooit impulsief te werk wanneer je de aankoop van een nieuw of een tweedehands verblijf overweegt. Informeer je vooraf bij de terreinuitbater over de gewenste staanplaats. Vraag naar de algemene voorwaarden, de huisregels, de tarieven en de eventuele bijkomende kosten voor de installatie van je verblijf. Ga na wat de regels zijn als je jouw verblijf wil verhuren aan derden. Informeer je ook over de mogelijkheden wanneer je jouw verblijf later wil verkopen, maar met behoud van de actuele staanplaats voor de toekomstige eigenaar. Door je vooraf goed te informeren, vermijd je teleurstellingen en extra kosten.

2. Betaal voor tweedehands liever een correcte prijs!

Veel particulieren bieden hun verblijf te koop aan via koopwebsites. De gehanteerde verkoopprijzen houden vaak geen rekening met een realistische afschrijving van de originele aankoopwaarde. Koop jouw tweedehands verblijf dus bij voorkeur via de bemiddeling van een terreinuitbater. De uitbater geeft je graag zicht op eventuele alternatieven. Door via de uitbater aan te kopen, ben je ook meteen zeker van de gewenste staanplaats op het terrein.

3. Een verblijf kopen of verkopen met behoud van de actuele staanplaats? Informeer je vooraf bij de terreinuitbater!

Heb je zicht op de aankoop van een leuk verblijf? Als het daarbij de bedoeling is dat het verblijf op de actuele staanplaats blijft staan, dan moet je als koper ook rekening houden met een derde partij: de terreinuitbater. De uitbater verhuurt namelijk de staanplaats waarop het te koop aangeboden verblijf opgesteld staat. De desbetreffende huurovereenkomst op naam van de verkoper is echter niet automatisch overdraagbaar op naam van de toekomstige eigenaar van het verblijf. Informeer je hierover voorafgaandelijk aan jouw aankoop bij de terreinuitbater.

Denk je er aan om je eigen verblijf te verkopen? Informeer je dan voorafgaandelijk aan de verkoop ook eerst even bij de terreinuitbater over alle mogelijkheden om jou hierbij te helpen. Dat kan bijvoorbeeld via een overeenkomst over de bemiddeling van de terreinuitbater bij de verkoop van jouw verblijf.

4. Neem na uw aankoop een goede verzekering!

Heb je een verblijf gekocht? Zorg meteen na jouw aankoop voor een goede verzekering tegen brand- of stormschade en een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Zonder een passende verzekering dreig je bij eventuele schade zelf op te draaien voor de eigen geleden schade en/of de schade toegebracht aan het terrein of aan derden. Informeer je bij je verzekeraar of eventueel bij de terreinuitbater.

5. Permanente bewoning is niet toegestaan!

Ingevolge de Vlaamse wetgeving Ruimtelijke Ordening mag je een recreatieverblijf niet betrekken als jouw hoofdverblijfplaats, vaste woonplaats of als domicilieadres. Informeer je over deze wetgeving via de terreinuitbater.

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: titel in <b>/data/sites/web/buitengewoonverblijfbe/www/info.php</b> on line <b>81</b><br />
Het ideale buitenhuis
Ik denk aan kopen
Goed geïnformeerd
Samen genieten
Een eigen plek
Mijn bestemming
Probeer het uit
Techniek en praktijk
Advieslijn